Side Navigation

X

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA U OŠ IVANA KUKULJEVIĆA

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA U OŠ IVANA KUKULJEVIĆA

Objavljeno: 14. 10. 2019.

Udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama u petak je obilježila Svjetski dan mentalnog zdravlja. Ovaj se dan u svijetu obilježava 10. listopada s ciljem podizanja svijesti o važnosti mentalnog zdravlja za život svakog pojedinca u svrhu postizanja zdravog društva. Mentalno zdravlje jednako je važno kako sa odrasle tako i za djecu i mlade.

Stoga su članice udruge PUKS – Podrška u kriznim situacijama odredile ove godine približiti važnost ove teme učenicima osmih razreda osnovne škole. U knjižnici OŠ Ivana Kukuljevića Belišće u petak su održale interaktivno predavnje za sve učenike osmih razreda pod nazivom “Catch me if I fall”.

Učenici su bili u prilici saznati što je mentalno zdravlje, što utječe na njegovo narušavanje, što mogu poduzeti da bi se osjećali bolje i kako pružiti podršku prijatelju.

U predavanju je naglašeno povjerenje, prijateljstvo i otvorenost u međusobnoj komunikaciji koja pomaže održati mentalno zdravlje adolescenata i mladih koji prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji oboljevaju od depresije u omjeru 4-8% te podjednako zahvaća kako djevojčice tako i dječake.

Predavanje je održano u sklopu projekta “Podrška u zajednici – modul 2” sufinanciranim od Grada Belišća.

Vanesa Šerić

Izvor: OBILJEŽEN SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA U OŠ IVANA KUKULJEVIĆA | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>