Side Navigation

X

OBILJEŽAVANJE DANA HRVATSKIH KNJIŽNICA

OBILJEŽAVANJE DANA HRVATSKIH KNJIŽNICA

Objavljeno: 11. 11. 2019.

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se svake godine 11. studenoga diljem Hrvatske. Cilj obilježavanja toga dana je bolja vidljivost i prepoznatljivost knjižnica i knjižničnih aktivnosti u javnosti, upoznavanje s mnogostrukim i važnim poslanjem i ulogom knjižnica u informiranju, obrazovanju i kulturi pojedinaca i zajednice u cjelini te razgradnja stereotipnih predodžbi o knjižnicama i knjižničarima.

Zbog svega navedenog Gradska knjižnica i čitaonica Belišće već godinama na taj dan provodi cjelodnevnu akciju poklanjanja knjiga svima koji se po prvi put učlanjuju u Knjižnicu i onima koji dođu obnoviti svoje članstvo. U vitrini u predvorju Knjižnice izložene su knjige koje će se toga dana poklanjati.

Pozivaju se svi građani Belišća i okolnih mjesta da posjete u ponedjeljak Gradsku knjižnicu i iskoriste ovu zanimljivu akciju.

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće
Izvori fotografija: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće, https://www.foi.unizg.hr/hr/novosti/otvoren-nagradni-natjecaj-uz-dan-hrvatskih-knjiznica

 

Izvor: OBILJEŽAVANJE DANA HRVATSKIH KNJIŽNICA | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>