Side Navigation

X

NOVE VRIJEDNE KANUISTIČKE MEDALJE ZA BELIŠĆANE

NOVE VRIJEDNE KANUISTIČKE MEDALJE ZA BELIŠĆANE

Objavljeno: 09. 7. 2019.

Reprezentativci Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama, ovoga su vikenda na jakoj međunarodnoj regati u talijanskom Auronzu osvojili ukupno 13 medalja; od čega 6 zlatnih, 5 srebrnih i 2 brončane. U talijanskom gradu Auronzo Di Cadore od 5. do 7. srpnja 2019. godine održana je još jedna velika međunarodna regata, na kojoj su kao članovi Hrvatke kajakaške reprezentacije nastupili i članovi Kajakaškog klupa “Belišće”. Za naš klub nastupali su kanuisti Ana Funtak, Marko Jelkić i Petar Ivić.

Hrvatska reprezentacija natjecala se na stazama od 500 i 200m. Na stazi od 500m u seniorskoj kategoriji Belišćani Marko Jelkić i Petar Ivić osvojili su drugo mjesto, odnosno srebrnu medalju u kanuu dvokleku. U kategoriji mlađih juniorki Ana Funtak osvojila je srebrnu medalju u jednokleku na 500m. Reprezentativci iz Slavonskog Broda, Darko Erceg u kategoriji juniora u jednokleku osvojio je 5. mjesto na 500m, dok je Štefo Lutz u jedokleku također na 500m osvojio broncu.

U nedjelju, 7. srpnja veslalo se na stazi od 200m, na kojoj su naši reprezentativci ostvarili izvrsne rezultate. Tako je u C1, u kategoriji seniora, zlatnu medlju odnio Belišćanin Marko Jelkić, a srebrnu  Štefo Lutz. U kategoriji juniora Darko Erceg osvojio je dolično drugo mjesto, odnosno srebrnu medalju, dok je u ženskoj U-16 kanu, Ana Funtak osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju. Marko Jelkić i Petar Ivić u C2 na 200m osvojili su zlatnu medalju.

Idući veliki ispit našoj kajakškoj reprezentaciji bit će Svjetsko prvenstvo u Segedinu, u Mađarskoj,  koje je ujedno i kvalifikacija za Olimpijske igre 2020. godine.

Tekst: Tin Lacković

Izvor: NOVE VRIJEDNE KANUISTIČKE MEDALJE ZA BELIŠĆANE | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>