Side Navigation

X

Nove odluke Stožera CZ-a grada Belišća

 

 NOVOSTI| 

Dana 28. listopada 2020. održana je 11. (telefonska) sjednica Stožera civilne zaštite grada Belišća. Proteklih smo tjedana svjedoci povećanog broja novozaraženih osoba kako na području cijele Republike Hrvatske, Osječko-baranjske županije, tako i grada Belišća, stoga su na sjednici donesene određene odluke.

Donesena je odluka o radu od kuće zaposlenika Gradske uprave, gradskih tvrtki i ustanova, a u skladu s preporukom Stožera CZ RH temeljem Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja od 25. listopada 2020.

Ovom odlukom omogućen je rad od kuće u Gradskoj upravi,  ustanovama i tvrtkama, gdje je to moguće, a po ovome modelu radnici će biti raspoređeni u dvije skupine te će se svaki tjedan jedna skupina izmjenjivati na radu od kuće.

Nadalje, donesena je i odluka o zabrani korištenja društvenih domova na području grada Belišća do opoziva.

Na inicijativu udruge Podrška u kriznim situacijama, a u konzultacijama s Gradskim društvom Crvenog križa Valpovo, donesena je odluka o ponovnom uključivanju volontera PUKS-a, u suradnji s Crvenim križem, na pomoći starima i nemoćnima pri nabavci hrane, osnovnih životnih potrepština i lijekova.

Na sjednici je razmatrana i donesena odluka o Planu rada zimske službe za područje grada Belišća za sezonu 2020./2021.

Na području našega grada provode se brojni socijalni programi (Pomoć u kući, Zaželi, Još jednom zaželi i sl.) u kojima je Grad Belišće nositelj ili partner na projektu. S obzirom da je kroz ove projekte zaposlen ne mali broj žena gerontodomaćica, one svakodnevno ulaze u domove, također ne malog broja krajnjih korisnika. Pridržavajući se svih epidemioloških mjera i potrebne distance, one su ipak u neposrednom kontaktu s korisnicima, koji je neizbježan.

Kako bismo zaštitili gerontodomaćice i krajnje korisnike od možebitne zaraze, zatražili smo od Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije podatke o osobama pozitivnim na COVID-19 i onima u samoizolaciji.

Ukoliko se dobiju traženi podaci na dnevnoj bazi, donesena je i odluke kojom će se regulirati novi način rada gerontodomaćica u socijalnim programima u kojima je Grad Belišće nositelj ili partner u projektu.

Izvor: Nove odluke Stožera CZ-a grada Belišća | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>