Side Navigation

X

Nova aktivnost PUKS-a i HPD-a Belišće

 

 NOVOSTI| 

U subotu, 5. lipnja, upravo na Svjetski dan zaštite okoliša udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama je u suradnji s Hrvatskim planinarskim društvom Belišće održala aktivnost za djecu „U šumi! U prirodi!“.

U ovoj aktivnosti sudjelovali su učenici 5. c razreda OŠ Ivana Kukuljevića iz Belišća, članovi udruge PUKS i predsjednik HPD-a Belišće, Goran Maričić.

Cilj i svrha ove aktivnosti bazirana je na ekoterapiji – dobrobiti koju donosi boravak u prirodi na ljudsko zdravlje. S obzirom na štetu uzrokovanu pandemijom Covid-19 i školovanja u on-line okruženju, boravak u prirodi za djecu ima blagotvoran učinak kako na tjelesno, tako i na mentalno zdravlje koje se osnažuje.

Aktivnost je započela okupljanjem kod Kajak kluba Belišće gdje je svim sudionicima izmjerena temperatura i podijeljena okrijepa. Gospodin Goran Maričić upoznao je učenike s poviješću nastanka Hrvatskog planinarskog društva u Belišću i sa svojom planinarskom opremom. Šetnjom kroz Belišćanski podravski pješački put uz Dravu, objasnio je značenje i oblike markacijskih oznaka na stablima, pravilima ponašanja u prirodi koja uključuju očuvanje prirode čistom i nakon našeg posjeta, nošenje otpada kući, čak i pozdravljanja drugih ljubitelja prirode ili planinara koji se mogu susresti na putu.

Na odmorištu Drava održala se radionica „Upoznaj drvo!“ koju su vodile članice udruge PUKS, Romana Hudovernik i Vanesa Šerić. Djeca su imala zadatak pomoću povećala u 10 minuta upoznati drvo koje su sami izabrali, nakon čega je uslijedio razgovor. Neka djeca su demonstrirala vještinu penjanja na drvo, a ostali uživali bosi na pijesku tražeći školjke.

Nakon pet i pol kilometara pješačenja kroz šumu i četiri sata boravka u prirodi, aktivnost je završila zajedničkim fotografiranjem, a svi su dobili na dar knjigu „Prvih 25 godina HPD Belišće“.

Ova aktivnost odvila se u sklopu projekta „Dobar dan, kako ste?“ koju sufinancira Grad Belišće.

Izvor: Nova aktivnost PUKS-a i HPD-a Belišće | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>