Side Navigation

X

NAJAVA: “VUKOVAR 1991. U BELIŠĆU 2019.”

NAJAVA: “VUKOVAR 1991. U BELIŠĆU 2019.”

Objavljeno: 14. 11. 2019.

Obilježavajući deseti put po redu obljetnicu sjećanja na tragediju Domovinskog rata, ovaj puta sa svojim projektom Vukovar 1991. u Belišću 2019., Gradska knjižnica i čitaonica Belišće priprema prikazivanje filma koji potpisuje redatelj i producent Stipe Majić Pipe.

Glavu dole ruke na leđa dokumentarno igrani je film koji obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata s naglaskom na sam pad grada, predaju te odvođenje hrvatskih branitelja i civila u srpske koncentracijske logore.

Prikazivanje ovog filma dio je humanitarnog projekta 100 dana Vukovara-100 gradova za Vukovar čijim se donacijama prikuplja pomoć za realizaciju također dokumentarnog filma Otkrhnuti 402, a radnja filma govori o 402 djece poginule tijekom velikosrpske agresije i Domovinskog rata.

Predstavljanje filma održat će se 15. studenog 2019. u 18 sati u Velikoj vijećnici grada Belišća, kao uvod prije paljenja svijeća u Valpovu i Belišću. Ovom manifestacijom Gradska knjižnica i čitaonica Belišće završit će obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige 2019.

Knjižnica poziva sve zainteresirane građane da dođu na prikazivanje filma kako bi se svi zajedno prisjetili grada heroja-Vukovara.

Izvor: NAJAVA: “VUKOVAR 1991. U BELIŠĆU 2019.” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>