Side Navigation

X

Najava promocije televizijske serije Šutnja

 

 NOVOSTI| 

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće nastavljaju se raznolike aktivnosti u sklopu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige, a posebno bogat program organiziran je u drugome tjednu aktualne manifestacije.

Jedna od tih aktivnosti je i promocija televizijske serije Šutnja koja će se održati u utorak, 26. listopada 2021., u 18 sati u Velikoj vijećnici grada Belišća. To je kriminalističko, dramska serija snimljena prema Osječkoj trilogiji poznatog pisca i novinara Drage Hedla iz Osijeka. Radnja romana pa tako i serije govori o delikatnoj i mučnoj temi dječje prostitucije u Osijeku koja se pokušala zataškati. Iz tog razloga je nagrađivani hrvatski redatelj svjetskoga glasa Dalibor Matanić odlučio snimiti ovu seriju koja je njegov najveći produkcijski projekt. Snimljena je u hrvatsko-njemačko-rusko-ukrajinskoj koprodukciji što je čini izuzetno visokobudžetnom serijom i predviđa joj se veliki regionalni i svjetski uspjeh. Glavne uloge tumače izvrsni hrvatski glumci Goran Bogdan, Leon Lučev, Darko Milas i Sandra Lončarić te ukrajinska glumačka zvijezda Kseniia Mishyna.

Seriju će cjelokupna domaća publika moći pogledati tek u prvoj polovini 2022. godine na Hrvatskoj radioteleviziji, no autor Drago Hedl odlučio je upravo Belišćanima pružiti jedinstvenu priliku da, prije svih, saznaju detalje o nastanku i snimanju serije.

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće
Izvor fotografije: https://www.telegram.hr/kultura/recenzija-nove-sjajne-knjige-drage-hedla-po-kojoj-ce-producenti-novina-snimati-tv-seriju/

Izvor: Najava promocije televizijske serije Šutnja | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>