Side Navigation

X

NAJAVA: PREMIJERA FILMA “ŠTAFETA SMRTI”

NAJAVA: PREMIJERA FILMA “ŠTAFETA SMRTI”

Objavljeno: 05. 11. 2018.

U sklopu ciklusa “Vukovar 1991 u Belišću 2018” pozivamo sve na projekciju dokumentarnog filma “Štafeta smrti” u produkciji obiteljske televizije Laudato TV koja će se održati u ponedjeljak12. studenog 2018. godine, u Velikoj vijećnici grada Belišća s početkom u 19.00 sati.
Ulaz je slobodan.

Sadržaj filma:
Dokumentarni film “Štafeta smrti” podsjeća na konkretne događaje iz Domovinskog rata koji su se zbivali nakon okupacije Bogdanovaca (Vukovarska bojišnica) od 10. do 22. studenog 1991. u minskom polju nedaleko od Marinaca. 
Od 11 hrvatskih branitelja koji su te nedjelje iz okupiranih Bogdanovaca krenuli u proboj sa civilima, danas su živa samo dvojica; Ivica Jurčan i Đuro Kovačević. Oni su i glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili preživjeli, ali teško ranjeni sudionici “štafete smrti”!
Smisao filma je podsjetiti na hrabrost hrvatskih branitelja i njihovo nesebično žrtvovanje za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, bez obzira na kojim su se bojišnicama nalazili.

Dodatna vrijednost filma su mladići koji u filmu glume igrane scene jer su to redom djeca branitelja Bogdanovaca, a čak troje od njih su djeca sudionika, živih i mrtvih, stvarnog događaja „Štafete smrti“, o kojemu film govori.

 

Izvor: NAJAVA: PREMIJERA FILMA “ŠTAFETA SMRTI” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>