Side Navigation

X

NAJAVA: OPUŠTENO SA ZLATKOM KRILIĆEM

NAJAVA: OPUŠTENO SA ZLATKOM KRILIĆEM

Objavljeno: 04. 11. 2019.

Još jedno zanimljivo događanje u Mjesecu hrvatske knjige organizira Gradska knjižnica i čitaonica Belišće. Radi se o susretu s književnikom Zlatkom Krilićem iz Zagreba koji dolazi predstaviti svoju najnoviju knjigu Portret Che Guevare.

Radi se o zbirci pripovijedaka koju je Krilić napisao nakon svog boravka na Kubi 2015. godine.

On sam naziva svoje pripovijetke „pričopisima“, jer su spoj pripovijetke i putopisa. U njima  iznosi svoj doživljaj Kube kroz ljude koje je upoznao i situacije koje je doživio.

Susret sa Zlatkom Krilićem bit će 5. studenog 2019. u 19 sati u Velikoj vijećnici Zgrade Gradske knjižnice i čitaonice i gradske uprave.

Za sve zainteresirane ulaz je slobodan.

Dan kasnije, tj. 6. studenog 2019. u 10 sati, Krilić će održati još jedan susret, a on je namijenjen učenicima viših razreda osnovne škole. Na tom susretu govorit će o knjigama koje je napisao za njih, od kojih su najpoznatije Zabranjena vrata, Prvi sudar, Zagonetno pismo, itd. Neki od ovih naslova su u popisu lektire za osnovnu školu, stoga će učenicima biti zanimljivo vidjeti uživo pisca čija djela trebaju čitati.

 Tekst: Jasna Andrišić

Izvor: NAJAVA: OPUŠTENO SA ZLATKOM KRILIĆEM | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>