Side Navigation

X

NAJAVA: OBILJEŽAVANJE BLAGDANA HANUKE – KONCERT SEFARDSKE GLAZBE

NAJAVA: OBILJEŽAVANJE BLAGDANA HANUKE – KONCERT SEFARDSKE GLAZBE

Objavljeno: 28. 12. 2019.

U nedjelju, 28. prosinca 2019. godine, u Belišću će se prigodnim programom proslaviti Hanuka, praznik svjetlosti, jedan od najvećih židovskih blagdana.

Pripadnici židovske zajednice, židovskog naroda, u Belišću su ostavili nemjerljiv trag jer su sami korijeni nastanka Belišća vezani uz obitelj Gutmann koja je utemeljila samo naselje, tako Belišće uvijek s ponosom ističe svoju multikulturalnost te međusobno poštovanje i uvažavanje.

U 17 sati u Centru za kulturu Sigmund Romberg započet će prigodan kulturno-umjetnički program u kojemu će nastupiti grupa Shira U’tfila koja izvodi sefardsku glazbu.

Bivajući nostalgična, a u isto vrijeme tako živa, evocirajući glazbeno i tradicijsko bogatstvo sefardskog nasljeđa okrenuto vlastitoj, ali i drugim povijestima, glazba grupe Shira u’tfila čuva sefardsku tradiciju, istovremeno je kreativno inovirajući, istražujući njene bogate potencijale i njen kulturalni dijalog s drugim tradicijama i ostavljajući je narednim generacijama na poklon i odgovornost.

Pozivamo građane da se pridruže svečanom programu u Centru za kulturu te zajedno s građanima židovske vjeroispovijesti obilježe Hanuku.

Izvor: NAJAVA: OBILJEŽAVANJE BLAGDANA HANUKE – KONCERT SEFARDSKE GLAZBE | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>