Side Navigation

X

Najava multimedijalnog predavanja i izložbe fotografija Siniše Goluba

 

 NOVOSTI| 

 

Zadnji tjedan aktualnog Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće započet će održavanjem čak dviju aktivnosti odmah u ponedjeljak, 8. studenoga 2021. u 18 sati.

Knjižnica će toga dana ugostiti Sinišu Goluba iz Čakovca, svestranog magistra primarnog obrazovanja (učitelja) i magistra znanosti upravljanja zaštićenim područjima prirode koji je nadasve aktivan u hrvatskom sustavu zaštite prirode i divljine. To dokazuju brojni uspješni projekti za zaštitu prirode i okoliša čiji je inicijator upravo Siniša pa će tu strast prema prirodi i njezinom očuvanju prezentirati Belišćanima u obliku edukativnog multimedijalnog predavanja. Ujedno će tim predavanjem predstaviti svoju putopisnu knjigu Nagovor na odvažnost u kojoj je opisao obiteljsko putovanje po američkim nacionalnim parkovima te knjigu Ljetopis Pješčanog Okruga, američkog pokretača zaštite prirode Alda Leopolda, koju je preveo na hrvatski jezik.

Siniša je i izvrstan fotograf što će pokazati zanimljivom izložbom fotografija pod nazivom Usputna Amerika. Putujući diljem Sjedinjenih Američkih Država trudio se fotografijom zabilježiti svaki doživljaj američke divljine kako bi što snažnije prenio poruku o važnosti suživota čovjeka i prirode. Tako je izložba zapravo svojevrstan dodatak njegovoj putopisnoj knjizi i zaista ju vrijedi pogledati. Iz svih tih razloga pozvani su zaljubljenici u prirodu, putovanja i fotografije da se dođu uvjeriti u svestranost ovog iznimnog Međimurca i na taj način mu odaju priznanje za predani rad.

Tekst: Dijana Milišić-Zečević
Foto: Siniša Golub

Izvor: Najava multimedijalnog predavanja i izložbe fotografija Siniše Goluba | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>