Side Navigation

X

Najava Mjeseca hrvatske knjige 2020.

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće najavljuje ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige koji će se u prostoru Knjižnice odvijati od 15. listopada do 13. studenoga 2020. godine. Mjesec hrvatske knjige je manifestacija koja, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike hrvatske, veliča knjigu i čitanje kao ključne sastavnice za svekolik razvoj pojedinca i društva u cjelini. Time je to jedna od najznačajnijih manifestacija u području knjižničarstva, nakladništva i knjižarstva koja se tijekom mjesec dana obilježava diljem hrvatskih knjižnica, knjižara i nakladničkih kuća. Ovogodišnja manifestacija posvećena je planeti Zemlji, u povodu 50. godišnjice obilježavanja Dana planeta Zemlje, a glavni moto je Razlistaj se!

Kao i svake godine, belišćanska knjižnica sudjeluje u Mjesecu hrvatske knjige pa je i ove 2020. osmislila raznolik program za sve ljubitelje knjige i čitanja. Odmah prvi dan manifestacije, točnije, u četvrtak, 15. listopada 2020. u 16 sati u predvorju zgrade Knjižnice započet će Sajam otpisanih i poklonjenih knjiga koje će se prodavati po cijeni od 5 kuna. Sav prihod od prodaje, Knjižnica će iskoristiti za kupovinu novih naslova, a knjige će se moći kupiti ne samo taj dan, nego sve dok se ne prodaju. Nakon otvorenja Sajma otpisanih i poklonjenih knjiga, u 18 sati održat će se i otvorenje zanimljive izložbe Metal art kojom će se široj javnosti, svojim umjetničkim radom, predstaviti mladi Belišćanin Igor Kovačević. Riječ je o vrlo neobičnoj izložbi metalnih figurica i predmeta raznih oblika i motiva koje Igor izrađuje od željeznih vijaka, matica i otpadnih komada lima. U Knjižnici dosad ništa slično tome nije bilo izloženo pa je ovo izvrsna prilika da Belišćani, ali i svi drugi zainteresirani dođu vidjeti što to Igor radi.

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica, Igor Kovačević

Izvor: Najava Mjeseca hrvatske knjige 2020. | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>