Side Navigation

X

NAJAVA: MJESEC HRVATSKE KNJIGE U BELIŠĆU

NAJAVA: MJESEC HRVATSKE KNJIGE U BELIŠĆU

Objavljeno: 11. 10. 2019.

Kao i svake godine, Mjesec hrvatske knjige obilježava se u čitavoj Hrvatskoj od 15. listopada do 15. studenog.

Moto ovogodišnjeg MHK je „U ritmu čitanja“ čime se želi ukazati na povezanost čitanja i glazbe.

I u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće pripremili su mnogobrojne aktivnosti koje će biti namijenjene svim uzrastima, od najmlađih, do najstarijih.

Otvaranje Mjeseca hrvatske knjige je u utorak, 15. listopada 2019. u 19 sati i to izložbom pod nazivom Belišćanska glazbena svakodnevnica.

Knjižnica ovu izložbu radi u suradnji s Muzejom Belišće, a autor je Mihael Sučić.

Na njoj će biti izloženi stari glazbeni instrumenti, gramofoni, radio prijemnici, gramofonske ploče i kazete, sve ono što je nekad činilo glazbenu svakodnevnicu, a danas je pomalo zaboravljeno.

Osim predmeta koji se tiču glazbe, na izložbi će se predstaviti svojim slikama članovi udruge Bel-art i to radovima kojima je osnovna tema upravo glazba.

Da bi ova izložba bila još bogatija, pobrinut će se glazbenici Vjekoslav i Valentina Pavlović koji će izvesti nekoliko skladbi.

Ova izložba bit će postavljena u hodniku Zgrade Gradske knjižnice i čitaonice i gradske uprave, a moći će se pogledati sve do 15. studenog.

Jasna Andrišić, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Izvor: NAJAVA: MJESEC HRVATSKE KNJIGE U BELIŠĆU | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>