Side Navigation

X

Najava književnog susreta s Ivicom Prtenjačom

 

 NOVOSTI| 

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće najavljuje zanimljiv književni susret koji će se održati u četvrtak, 8. srpnja 2021. godine u 18 sati u Velikoj vijećnici grada Belišća. Bit će to književno druženje s priznatim hrvatskim književnikom Ivicom Prtenjačom iz Zagreba kojeg Knjižnica ugošćuje već po drugi put.

 

Gostovao je 2010. godine zajedno s autoricom Ivanom Bodrožić koja je predstavljala svoj poznati roman Hotel Zagorje, a Ivica je tada bio u ulozi predstavnika izdavačke kuće Profil koja je objavila Ivaninu knjigu. Sada dolazi predstaviti sebe kao autora čiji je rad uistinu svestran i svakako o tome ima što za reći belišćanskoj publici. On piše poeziju, prozu, dramske tekstove i novinske kolumne te su mu pojedine pjesme, ciklusi i knjige prevedeni na dvadesetak jezika. Za svoj bogati književni rad dobio je i razne prestižne književne nagrade u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji. Izvrstan je i kao govornik pa nema sumnje da će druženje s njim biti na visokoj intelektualnoj razini.

Zbog svega navedenog belišćanska gradska knjižnica poziva sve zainteresirane da dođu uživati u jednoj iznimnoj književnoj večeri.

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće
Izvor fotografije: https://www.djknjiznica.com/kultura/vecer-s-ivicom-prtenjacom/

Izvor: Najava književnog susreta s Ivicom Prtenjačom | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>