Side Navigation

X

NA PODUNAVSKOM PJEŠAČKOM PUTU

NA PODUNAVSKOM PJEŠAČKOM PUTU

Objavljeno: 30. 4. 2019.

U nedjelju 28. travnja 2019.g. 18 belišćanskih planinara boravilo je pokraj Dunava.

U organizaciji Planinarskog društva „Zanatlija“ iz Osijeka održano je okupljanje planinara na manifestaciji „Podunavski pješački put“. Ovo je jubilarno okupljanje dvadeseti put. Prije 20 godina bilo je prvo okupljanje i utvrđen je ovaj put. Tada je naše društvo posadilo drvo javor kod mjesta okupljanja u Aljmašu. Prilikom pozdravne riječi domaćina to je i naglašeno, a dvije članice koje su sudjelovale u sađenju drveta dale su i izjavu za TV. Ispod drveta je snimljena fotografija naših prisutnih članova na ovom skupu i ponosni smo da je drvo jedno od najljepših u drvoredu.

Nakon pozdravne riječi duga kolona je krenula na stazu kroz Aljmaš uz obalu Dunava. Staza prolazi obalom kroz područje vikendica i voćnjaka i dijelom kroz šumu i vrlo je lijepa i uređena. S više mjesta pruža se zadivljujući pogled na moćni Dunav. Na jednom dijelu se i izlio, pa se prelazilo oprezno preko postavljenih cjepanica. Ovdje se okupilo oko 350 planinara iz 20 planinarskih društava, a bila su prisutna i dva društva iz BIH. Na ugodnoj šetnji dugoj oko 12 km i trajanju od 3 sata i 30 minuta bilo je ugodnih susreta i druženja s mnogobrojnim planinarskim prijateljima. U Erdutu kao i svaki put domaćini su se iskazali u organizaciji. Dočekani smo s grahom, čobancem, kolačima i osvježavajućim pićima. Nakon objeda druženje se nastavilo uz glazbu i ples sve do 17 sati.

Nakon lijepo provedenog proljetnog dana pokraj Dunava, uslijedio je povratak kućama u ugodnom raspoloženju.

Nada Donković, tajnica

Izvor: NA PODUNAVSKOM PJEŠAČKOM PUTU | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>