Side Navigation

X

Mjesec hrvatske knjige: Čitanje starih slikovnica vrtićarcima

MJESEC HRVATSKE KNJIGE: ČITANJE STARIH SLIKOVNICA VRTIĆARCIMA

Objavljeno: 23. 10. 2018.

Svake godine, 23. listopada, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige održava se diljem Hrvatske jednodnevna akcija posvećena čitanju. I u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće uvijek se taj datum posveti promociji čitanja s ciljem razvijanja svijesti o važnosti stvaranja čitalačkih navika od malih nogu. Stoga je knjižnica u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačak iz Belišća organizirala prigodnu aktivnost i za ovogodišnju akciju.

Djeca mješovite vrtićke skupine belišćanskog vrtića došla su u knjižnicu sa svojim odgojiteljicama Dragicom Jančikić i Mirjanom Trampus kako bi im knjižničarka Dijana Milišić-Zečević pročitala neke vrlo posebne slikovnice. Nitko od djece nije ih dosad imao prilike čuti i pročitati, jer se radi o starim slikovnicama napisanim 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća. Te divne slikovnice uspjele su pronaći i skupiti odgojiteljica Dragica Jančikić i knjižničarka Jasna Andrišić. Vrtićarcima je to bilo itekako zanimljivo i pomalo drukčije u usporedbi s novim modernim slikovnicama koje su im danas dostupne. Oduševio ih je sadržaj svih pročitanih slikovnica, ali i njihov oblik, predivne ilustracije u njima i materijal od kojeg su napravljene. Najvažnije od svega je što su vidjeli kako su slikovnice izgledale i kakve su se slikovnice čitale kada su njihovi roditelji bili djeca kao oni sada.

Tekst: Dijana Milišić-Zečević

Fotke: Tin Lacković

 

Izvor: Mjesec hrvatske knjige: Čitanje starih slikovnica vrtićarcima | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>