Side Navigation

X

MICRO:BIT u osmim razredima

 

 NOVOSTI| 

Ovogodišnji „Uskrs u tehnici“ započet je u OŠ Valpovo među učenicima osmih razreda. Nastavnica tehničke kulture Biljana Pantoš dogovorila je termine, a voditelj radionice robotike-elektronike pri CTK Valpovo-Belišće prof. Marijan Antolović održao je prvu u nizu radionica.

Micro:bit je dio STEM-a (Pojam STEM dolazi iz engleskog jezika, a zapravo je akronim satkan od početnih slova četiriju područja – science, technology, engineering i mathematics). U radionici su učenici mogli saznati kako pokrenuti micro:bit, koje su njegove mogućnosti, programirati ga i stvoriti svoj prvi projekt.

BBC micro:bit je džepno računalo na kojem se može naučiti kako softver i hardver funkcioniraju zajedno. Na njemu je zaslon od LED dioda, tipke, senzori i mnoge druge ulazno/izlazne značajke koje se mogu programirati i omogućiti interakciju s uređajem.

Plan je nakon „Uskrsa u tehnici“ (ovisno o epidemiološkim mjerama) odraditi radionice s učenicima od 5. do 8. razreda u osnovnim školama Valpovo, Belišće i prigradskim naseljima. Iz područja STEM-a radili bi, osim micro:bit-a, mBot, 3D printanje i modeliranje, te neke nove radionice kao iznenjađenje za učenike.

Predviđaju i radionice modelarstva s Unimat strojevima i izradu tehničke tvorevine od šperploče.

Dragan Francuz, tajnik

Izvor: MICRO:BIT u osmim razredima | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>