Side Navigation

X

Memorijal “Darko Strugačevac”

 

 NOVOSTI|

U subotu, 25. lipnja 2022. godine, u sklopu Dana neovisnosti Republike Hrvatske udruga HVIDR-a Belišće organizirala je Memorijal “Darko Strugačevac” u spomen i sjećanje na Darka Strugačevca, hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata koji je poginuo u VRO Akciji Baranja 3. travnja 1992. godine, spašavajući svoja dva teško ranjena suborca.

Nazočne je ispred Spomen biste Darka Strugačevca u Bocanjevcima u ime organizatora memorijala pozdravio Pavo Milekić, predsjednik HVIDR-e Belišće koji je ukazao na ulogu, značaj i doprinos hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu i istaknuo kako ime Darka Strugačevca i imena svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja nikada ne smijemo zaboraviti.

Svečanost je u nazočnosti majke Marije i obitelji Strugačevac nastavljena polaganjem vijenca, paljenjem svijeća te prigodom molitvom koju je predvodio vlč. Luka Ćosić, župni vikar župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Valpovo.

Uz obitelji i rodbinu, počast su mu odali i predstavnici braniteljskih udruga Valpovštine, Miholjštine i Osječko-baranjske županije te predstavnici grada Belišća s potredsjednikom Gadskog vijeća Bojanom Vuksanićem i mještani Bocanjevaca.

Memorijal se nastavio na odmorištu Drava Bistrinci, svečanim otvaranjem sportsko-rekreativnih aktivnosti i druženja sudionika koji je službeno otvorila sestra poginulog Darka, gđa Pavica Strugačevac. Druženju sudionika nazočio je Dario Fletko, potpredsjednik Gradskog vijeća grada Belišća.

Pavo Milekić

Izvor: Memorijal “Darko Strugačevac” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Cisto

To je lijepo da se prisjećamo naših poginulih suboraca, samo ne znam gdje će potrošiti 20.998,91 kuna koje dobio od Osječko-baranjske Županije, a gdje je ono drugo. Ali nema brige naći će način potrošit.
Branko

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>