Side Navigation

X

Međunarodnom smotrom folklora završena “Belišćanska zlatna jesen”

 

 NOVOSTI|

Međunarodnom smotrom folklora, u nedjelju, 11. rujna 2022. godine, završila je ovogodišnja “Belišćanska zlatna jesen”.

Na samom početka smotre, sve sudionike i publiku, u ime gradonačelnika grada Belišća i svoje osobno ime, pozdravila je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković izrazivši svoje zadovoljstvo održavanjem ove tradicionalne manifestacije i održavanjem smotre folklora. Zahvalila je svim posjetiteljima i gostima iz prijateljskih gradova i općina iz Hrvatske i susjednih zemalja na dolasku te članovima i voditeljima KUD-ova koji su nastupili.

Završnicu ove trodnevne manifestacije, u organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća, obogatila su kulturno-umjetnička društva iz Lijepe naše, ali i susjednih zemalja, pokazujući svu raskoš i bogatstvo baštine svoje zemlje i regije. Belišćanskoj publici predstavila su se kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije: KUD “Šokadija” Bocanjevci, SKUD “Braća Banas” Josipovac Punitovački, KUD “Jasen” Šaptinovci, KUU “Napredak” Podravski Podgajci, KUD “Družina” Pag, HKUD “Sv. Marko” Vionica, FA “Aco Karamanov” Radoviš i HKUD “Valpovo 1905” Valpovo.

Na kraju programa, kao posebna glazbena gošća nastupila je popularna Cecilija, a program je vodio Željko Lončarić Žec.

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Izvor: Međunarodnom smotrom folklora završena “Belišćanska zlatna jesen” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>