Side Navigation

X

MALENI BELIŠĆANI IZMISLILI BELIŠĆANSKO PISMO

MALENI BELIŠĆANI IZMISLILI BELIŠĆANSKO PISMO

Objavljeno: 05. 11. 2019.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće novi radni tjedan opet je započeo vrlo kreativno. Knjižnica je u suradnji s Muzejom “Belišće” održala u ponedjeljak, 4. studenoga 2019., radionicu za djecu zanimljivog naziva Stvaramo pismo.

Na početku radionice, v. d. ravnatelj Muzeja Mihael Sučić prezentirao je prisutnim osnovnoškolcima najzanimljivije značajke o razvoju pisma od civilizacija Mezopotamije i Nila do prvog hrvatskog pisma. To kratko interaktivno predavanje pokazalo je da su djeca upoznata s mnogim činjenicama važnim za nastajanje pisma, a uz to znaju i puno toga o samom razvoju ljudske civilizacije.

Nadalje, ravnateljica Knjižnice Vlasta Putar podijelila je djecu u grupe po dvoje te su onda smišljali pojedinačna slova današnje hrvatske abecede, a na temelju kojega je nastalo takozvano “belišćansko pismo”. U stisci s vremenom, učenici nisu stigli napisati pjesmicu o Belišću, ali to je dogovoreno za neki drugi put.

Tekst i fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Izvor: MALENI BELIŠĆANI IZMISLILI BELIŠĆANSKO PISMO | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>