Side Navigation

X

LUTKARSKA PREDSTAVA ZA DJECU “MUDRA SOVA I LUKAVA LISICA” – NAJAVA

LUTKARSKA PREDSTAVA ZA DJECU “MUDRA SOVA I LUKAVA LISICA” – NAJAVA

Objavljeno: 25. 4. 2019.

Centar za kulturu Sigmund Romberg poziva svu djecu i zaljubljenike u kazalište na lutkarsku predstavu za djecu, u nedjelju, 5. svibnja 2019. godine, s početkom u 18.00 sati. Dječja scena Tetra Gavran iz Zagreba izvest će lutkarsku predstavu “Mudra sova i lukava lisica”, a ova predstava jedna je od aktivnosti Centra za kulturu u bogatom programu obilježavanja Dana grada Belišća.

Sa željom da približe kazalište i najmlađoj publici, Teatar Gavran iz Zagreba pokrenuo je i Dječju scenu Teatra Gavran,  koja je u godinu i pol realizirala čak tri predstave za najmlađe, od kojih je najnovija je lutkarski igrokaz “Mudra sova i lukava lisica”. Autor lutaka i redatelj predstave je magistar glume i lutkarstva Jakov Gavran, dok je originalnu glazbu skladala Hana Huljić. U predstavi glume diplomirani glumci – lutkari Luka Bjelica i Davor Kovač, a dramaturg je sveučilišni profesor i doktor lutkarstva Hrvoje Seršić.

Radnja igrokaza događa se u šumi, a glavni su junaci šumske životinje, koje sve odreda imaju karakteristike ljudskih bića. U nježno edukativnoj predstavi, djeca će se susresti s marljivom Vjevericom čiju zimnicu ukrade Lisica, te koja uz pomoć mudre Sove uspijeva povratiti svoje blago, ali i steći samopouzdanje koje je u životu nužno svakom živom biću.

Priča ovog igrokaza namijenjena je djeci od 3 do 9 godina, a koliko će truda Vjeverica uložiti kako bi dobila natrag svoju zimnicu, te kako će joj u tome pomoći mudra Sova, možete otkriti u novom zabavnom i edukativnom lutkarskom igrokazu “Mudra sova i lukava lisica”.

Tea Kozina, ravnateljica CK Sigmund Romberg

Izvor: LUTKARSKA PREDSTAVA ZA DJECU “MUDRA SOVA I LUKAVA LISICA” – NAJAVA | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>