Side Navigation

X

Ljeto u tehnici 2022.

 NOVOSTI|

Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće zbog velikog interesa djece i roditelja organizira tradicionalnu ljetnu manifestaciju za sve učenike koji žele dio praznika provesti u radionicama Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće.

Ljeto u tehnici održavat će se od 4. do 9 srpnja, a učenici će u šest dana imati mogućnost sudjelovati u radionicama po četiri puna sata dnevno (od 9 do 13 sati), ukupno 24 sata.

Radionice su prilagođene početnicima, naprednima, s posebnim potrebama i nadarenim učenicima.

Misiја CTK Valpovo-Belišće je promicanje tehničke kulture, informatike i kulture općenito kroz organizirane sadržaje u cilju poticanja interesa djece i mladeži  na području znanstvene, tehničke i informatičke kulture uz njenu primjenu u gospodarskom i svakodnevnom životu, te promidžbi znanstvenih, tehničkih, informatičkih i kulturnih dostignuća.

Programi tehničke kulture u radionicama CTK Valpovo-Belišće su nadopuna redovnom obrazovanju, a stečena znanja i vještine neophodna su u korištenju suvremene tehnike i informatičke tehnologije. Ovako organizirano i korisno provedeno slobodno vrijeme poboljšava kvalitetu života djece. Djeci se uz to olakšava odabir budućeg zvanja, te upis u srednje škole ili fakultete.

Programe izvode kvalificirani i stručno osposobljeni članovi udruga i vanjski suradnici.

Programi koji su predviđeni po danima u radionicama:

DATUM RADIONICA Mentori
PONEDJELJAK 4. srpnja FOTOGRAFIJA Kupčerić, Francuz
UTORAK 5. srpnja MODELARSTVO SOLARNI AVION Milošević, Fuderer
SRIJEDA 6. srpnja RAKETARSTVO Hajnc, Milošević, Fuderer
CETVRTAK 7. srpnja AMATERSKA RADIO GONIOMETRIJA  Novak, Babić
PETAK 8. srpnja 3D PRINTANJE, LEMLJENJE, NOGOBOT Antolović, Francuz
SUBOTA 9. srpnja LASERSKO CNC REZANJE, LEMLJENJE, NOGOBOT Kudeljnjak, Antolović

PREPORUKA JE DA POLAZNICI DOĐU U STARIJOJ ODJEĆI

FOTOGRAFIRAJ

Radionica je namijenjena onim polaznicima koji se žele baviti digitalnom foto tehnikom snimanja fotografija. Namjera foto radionice je da se sustavno stvaraju pretpostavke za daljnje osposobljavanje i usavršavanje mladih autora temeljene na socijalizaciji individualnosti, prava pojedinca da uči, razvija vještine i sposobnosti te iznošenje vlastitih ideja i mišljenja sukladno osobnom stavu.

MODELARSTVO

Na radionici se koriste Unimat strojevi za piljenje šperploče. Polaznici će moći izabrati model iz kataloga te ga izraditi i ponijeti kući.

Oni mlađi dobiti će za sastavljanje pripremljen kit izrezan na laseru. Poseban izazov biti će avion na solarni pogon koji će nakon sastavljanja moći okretati elisu.

ISPALI RAKETU

Izrada modela rakete S 6 A (s padobranom/strimerom). Nakon izrade modela slijedi natjecateljski dio ispaljivanja raketa.

AMATERSKA RADIO GONIOMETRIJA (ARG)

Amaterska radio goniometrija (ARG) – popularno “Lov na lisice” je još jedan vid tehnike/natjecanja u svijetu radioamaterizma, a spaja sport, tehniku i prirodu. Pomoću radioprijemnika je na određenom području u određenom vremenu potrebno pronaći što više odašiljača.
Amaterska radio orijentacija (ARO) – slično kao (ARG) samo što natjecatelj pomoću radioprijemnika i vezanih očiju traži odašiljače u krugu 50 metara ili u zatvorenim sportskim dvoranama. Vrijeme traženja svih 5 odašiljača je 10 min, a 3 odašiljača 6 min.

PRINTAJ NA 3D PRINTERU

Osnove rada na 3D printerima. Modeliranje u 123D Design programskom okruženju i izrada trodimenzionalnog objekt koji je pripremljen za printanje na 3D printeru.

LEMLJENJE

Lemljenje – Izrada figurica, robota i životinja od rezervnih i otpadnih elektroničkih komponenata.

Izrada bedževa lemljenjem LED diodica na pločice.

NOGOBOT

Igranje nogometa s robotskim kolicima (mBot). Riječ je o programiranju robotskih kolica za obavljanje određenih radnji, tj igranje nogometa. Nogomet mogu igrati nekoliko igrača u timu protiv drugog tima.

PRIJAVE (do popunjenja skupina):

Tel: 651-380;
Cijena: 40,00 kn/dan (dijete dobije užinu i napitak)
na e-mail ztk.valpovo.belisce@gmail.com
u Domu tehnike Valpovo, Braće Radić 34, svaki dan od 9:00 – 12:00,

Dodatne informacije na www.tehnika-valpovo.hr;  Facebook: CTK Valpovo-Belišće

************

SUGLASNOST roditelja/staratelja – Ovim putem dajem svoju potpunu suglasnost da dijete čiji sam roditelj/skrbnik može sudjelovati na LJETU U TEHNICI koji organizira Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće.  Cilj radionica je omogućiti široko uključivanje u radionice CTK Valpovo-Belišće. Za potrebe provođenja aktivnosti prikupljaju se sljedeći osobni podaci: ime, prezime, datum rođenja, škola, razred, mjesto stanovanja, kontakt telefon. Navedeni podaci se koriste isključivo u svrhu provedbe i praćenja aktivnosti i neće se koristiti u druge svrhe. Ujedno dozvoljavam da se dijete fotografira i snima, te daje izjave za vrijeme provođenja priprema i odvijanja radionica te da se foto i video materijali te izjave djeteta mogu koristiti u svrhu izvještavanja u javnim glasilima, elektronskim medijima i za promotivne aktivnosti ZTK Valpovo-Belišće. Učenici/ice koji sudjeluju u radionicama CTK Valpovo-Belišće trebaju biti fizički i psihički sposobni i pripremljeni za isto te savjesno i odgovorno ispunjavati svoje obveze. Odluku o sposobnosti sudjelovanja u aktivnostima donose, roditelj, voditelj radionice, odnosno škola. Sudionici natjecanja sudjeluju u istim dragovoljno i uz pristanak roditelja te nisu posebno i dodatno osigurani kod osiguravajućih društava. Organizator ne preuzima odgovornost za moguće ozljede sudionika prije, za i nakon aktivnosti, kao i za nanijetu štetu trećim osobama.

Izvor: Ljeto u tehnici 2022. | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>