Side Navigation

X

LIKOVNA KOLONIJA LIKOVNE UDRUGE “BEL-ART”

LIKOVNA KOLONIJA LIKOVNE UDRUGE “BEL-ART”

Objavljeno: 14. 9. 2020.

Likovna udruga “Bel-Art”, u subotu, 12. rujna,  u sklopu manifestacije “Belišćanska zlatna jesen”, organizirala je tradicionalnu likovnu koloniju koja je ovoga puta zbog specifične situacije uzrokovane virusom COVID-19 održana u nešto skromnijem izdanju. Točnije, ove godine nažalost belišćanski slikari nisu mogli ugostiti prijatelje iz Mađarske i Srbije kako je to bilo do sada.

Na samom početku okupljene sudionike kolonije pozdravio je predsjednik udruge Ivan Vajda koji se zahvalio svima na odazivu, kao i Gradu Belišću i Turističkoj zajednici grada Belišća na podršci u organizaciji ovog druženja te cjelokupnoj dosadašnjoj podršci radu “Bel-Arta”. Bel-artovcima je zaželio dobar i uspješan rad te mnoštvo dobrih slika.

Nakon uvodnih riječi predsjednika, uslijedio je radni dio kolonije. U suradnji s voditeljicom ureda Turističke zajednice Janjom Čeliković dogovoreno je da kolonija bude odrađena tematski, odnosno da se slikaju belišćanski motivi. Tako su se naši kreativci uhvatili kistova, špahtli i pastela te naslikali svima dobro poznate motive Pekmez ulice i Gatera, našli su se tu i belišćanski pejzaži, crkva, ali i neizostavni vlak “Ćiro”.

slike: Tin Lacković

Izvor: LIKOVNA KOLONIJA LIKOVNE UDRUGE “BEL-ART” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>