Side Navigation

X

Kreativna radionica s 2. c razredom iz OŠ Ivana Kukuljevića Belišće

KREATIVNA RADIONICA S 2. C RAZREDOM IZ OŠ IVANA KUKULJEVIĆA BELIŠĆE

Objavljeno: 05. 11. 2018.

Belišćanska knjižnica već dugi niz godina uspješno surađuje s Osnovnom školom Ivana Kukuljevića iz Belišća, a ta je suradnja posebno naglašena u vrijeme Mjeseca hrvatske knjige tijekom kojeg se u knjižnici odvijaju razne aktivnosti.

Velik dio tih aktivnosti namijenjen je upravo osnovnoškolcima kojima su posebno zanimljive kreativne radionice. Iz tog razloga knjižnicu je u ponedjeljak, 5. studenog 2018., posjetilo 11 učenika 2. c razreda koji redovito provode kreativne aktivnosti sa svojom učiteljicom Darijom Klobučar. S njom u dogovoru za njih je organizirana radionica u knjižnici koju je održala knjižničarka Dijana Milišić-Zečević. Ona im je pokazala nešto potpuno novo, a to je sizzix stroj za izradu straničnika, čestitki i nakita od papira, kartona, tkanine ili nekih drugih materijala. Ovoga puta izrađivali su straničnike različitih motiva. Za to su koristili brojne rezače u obliku malenih djevojčica, vila, leptira, cvijeća i lišća. Rezali su ih od raznobojnog hamer papira, šarenog filca i svjetlucave moosgummi spužve. Na kraju su nastali predivni straničnici koji će im sigurno pomoći pri čitanju.

Uspješnost ove radionice, kao i svake druge, poticaj je knjižničarkama Gradske knjižnice i čitaonice Belišće da nastave osmišljavati kreativne i poučne aktivnosti za djecu.

Tekst: Dijana Milišić-Zečević
Fotke: Dijana Milišić-Zečević, Andrea Heđa

Izvor: Kreativna radionica s 2. c razredom iz OŠ Ivana Kukuljevića Belišće | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>