Side Navigation

X

Korisnici u novom prostoru belišćanske knjižnice

 NOVOSTI|

Gradska knjižnica i čitaonica konačno je otvorila vrata svog novog prostora i to na adresi Trg Ante Starčevića 1 u Belišću 3. studenog 2022. godine. Smještena je tako knjižnica u divnu, novoobnovljenu historicističku Palaču Gutmann, ljepoticu belišćanske arhitekture, spomenik kulture A kategorije i spomenik tehničke kulture. Unutrašnjost objekta i dalje odiše vremenom i stilom u kojem je objekt nastao – secesijom. Nekadašnja zgrada uprave Belišća d.d. popularno zvane Upravna zgrada ili „Palej“, izrađena je 1905 godine.

Grad Belišće je u sklopu projekta List do lista, industrijska baština Belišća, obnovio najvažniji objekat industrijske baštine u gradu Belišću, zaštićenog kulturnog dobra, a Knjižnica je svoje nove prostore pronašla upravo ovdje. U prizemlju Palače Gutmann Gradska knjižnica i čitaonica Belišća započinje s radom s korisnicima te su pristigli korisnici mogli vratiti knjige koje su držali mjesecima, naravno bez naplate zakasnine, ali i podići nove. Svi željni čitanja ponovo su dobrodošli u Knjižnicu, ovaj puta u divnom novom prostoru belišćanske Knjižnice.

Radno vrijeme:
ponedjeljak, srijeda, petak od 8 do 15
utorak, četvrtak od 13 do 19
prva subota u mjesecu od 9 do 12 te
pauze radnim danima su od 9.30 do 10.00 te od 16.30 do 17.00 sati.

I ne zaboravimo, ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez podrške lokalne zajednice, Grada Belišća i brojnih volontera i djelatnika institucija i udruga koji su nesebično pomagali kako bi Knjižnica zaživjela u novom prostoru.

Foto: Tin Lacković
Tekst: Vlasta Putar

Izvor: Korisnici u novom prostoru belišćanske knjižnice | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>