Side Navigation

X

KONCERT GUDAČKOG KVARTETA CADENZA OZNAČIO POČETAK NOVE KULTURNE SEZONE

KONCERT GUDAČKOG KVARTETA CADENZA OZNAČIO POČETAK NOVE KULTURNE SEZONE

Objavljeno: 08. 9. 2020.

Centar za kulturu Sigmund Romberg, proteklog je vikenda, točnije 4. rujna, u novim okolnostima i s novim mjerama, otvorio kulturnu sezonu 2020./2021. Publika je nakon stanke u radu zbog epidemiološkle situacije ponovno ispunila dvoranu CK Sigmund Romberg, ovaj put s propisanim razmakom, te uživala u koncertu Gudačkog kvarteta Cadenza iz Zagreba.

Hvaljeni Gudački kvartet Cadenza, koji čine Krešimir Marmilić – violina, Ivan Zovko – violina, Marta Bergovec Mirosavljević – viola i Vinko Grubešić – violončelo, u svojoj jubilarnoj dvadesetpetogodišnjoj karijeri bilježi koncerte na mnogobrojnim koncertnim pozornicama i ljetnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, a u Belišću su nastupili prvi put. Premijerni nastup u belišćanskoj dvorani donio je raznolik program stanih skladatelja, ne isključujući ni skladbe onih domaćih. Uz J. Sibeliusa i L. Boccherinija, Gudački kvartet odao je počast pokojnom skladatelju i mentoru kvarteta, Miroslavu Miletiću, odsviravši njegovu skladbu. Mnoge u publici posebno su zaintrigirale minijature armenskih narodnih tema skladatelja Vardapeta Komitasa, kojeg u našoj domovini izvodi samo ovaj sastav, kao i izvrsni tango C. Gardela – Por Una Cabeza. Osnivač i voditelj kvarteta od 1995. godine priznati je violinist Krešimir Marmilić. Koncert je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, a izvođače i publiku pozdravila je i zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković.

U nastavku sezone, Centar za kulturu Sigmund Romberg, zajedno s Amaterskim kazalištem priprema organizaciju tradicionalnih glazbenih programa i manifestacija. Ove godine, na redu su 44. Rombergove glazbene večeri koje će kroz pet večeri predstaviti raskoš profesionalnih i amaterskih glazbenih talenata. Dramska sekcija Amaterskog kazališta Belišće također je nastavila s radom te su u planu novi premijerni naslovi, ali i reprize predstava iz trenutnog repertoara, ukoliko to prilike budu dopuštale.

Izvor: KONCERT GUDAČKOG KVARTETA CADENZA OZNAČIO POČETAK NOVE KULTURNE SEZONE | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>