Side Navigation

X

Komedija “Bespomoćna stvorenja”

 NOVOSTI| 

U petak, 25. ožujka 2022., s početkom u 20 sati, na programu 42. dramskog memorijala Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje, Satiričko kazalište mladih iz Slavonskoga Broda izvest će predstavu „Bespomoćna stvorenja”. Satiričnu komediju, nastalu po jednočinkama velikog Antona Pavloviča Čehova, dramatizirao je američki dramaturg Neil Simon, a obradio redatelj Silvio Stilinović.

U tri jednočinke poveznica je samo jedna: čovjek. Čovjek u situaciji života, životna situacija koju postavlja čovjek. Svaka rečenica Čehova kao da je pisana i za današnje situacije koje si ljudi stvaraju. Čehov je na svako svoje djelo pisao „komedija”, pa tako treba shvatiti i ovu predstavu. Guvernanta, Prosidba i Davljenik dijelovi su ove predstave u kojima će svatko naći dio kojem će se smijati i dio o kojem će razmišljati. Režija je vrlo jednostavna i ostavlja glumcima potpunu slobodu stvaranja odnosa na sceni i s publikom.

Ulaznice po cijeni od 15 kuna za komediju Satiričkog kazališta mladih možete rezervirati u Centru za kulturu radnim danom od 7 do 15 sati, na broj telefona 533-274, mail ravnateljica@cks-romberg.hr i na službenoj Facebook stranici Centra. Programi će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama te je potrebno posjedovati COVID potvrdu.

Izvor: Komedija “Bespomoćna stvorenja” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>