Side Navigation

X

KNJIŽEVNI SUSRET S MAJOM ŠIMLEŠA

KNJIŽEVNI SUSRET S MAJOM ŠIMLEŠA

Objavljeno: 06. 4. 2019.

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organizirala je ponovo jedno zanimljivo događanje. Naime, u petak, 5. travnja 2019. godine održan je književni susret s Majom Šimleša, autoricom dviju slikovnica za djecu.

Suli u avanturi: prijateljstvo i Suli u avanturi: putovanje,  slikovnice su koje je Maja predstavila polaznicima Dječjeg vrtića Maslačak. Odgojne skupine Kikići i Jabučice, zajedno s njihovim tetama odgajateljicama, saznali su kako je uopće došlo do ovih slikovnica te kakav je put od ideje do tiskanja slikovnice.

Vrtićarci su pozorno slušali sve o žirafi Suli i vrlo aktivno se uključivali u susret. Posebno im je zanimljiva bila žirafa koju je Maja donijela sa sobom, a koju su izradila djeca s poteškoćama u razvoju. Na samom kraju, autorica je svima podijelila motivacijske poruke koje su ujedno i rečenice iz slikovnica, a ono što su vrtićarci poklonili njoj su dječji crteži inspirirani njihovim doživljajem nakon čitanja slikovnica.

Tekst: Jasna Andrišić,

Fotografije: Zaim Saljiji

Izvor: KNJIŽEVNI SUSRET S MAJOM ŠIMLEŠA | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>