Side Navigation

X

KK Belišće: Kvalifikacije za Prvu ligu zaključili pobjedom

KK BELIŠĆE: KVALIFIKACIJE ZA PRVU LIGU ZAKLJUČILI POBJEDOM

Objavljeno: 09. 5. 2019.

Košarkaši Belišća su pobjedom nad novim prvoligašem Sesvetama završili kvalifikacije i to sa omjerom 2/2.

Belišće-Sesvete 80:72 (26:16,13:26,19:8,22:22)
(Blažević 22, Šarić 17, Mikulić 17/Findri 12, Bošnjak 10, Dugandžić 10, Piplica 10)

U utakmici lišenoj neizvjesnosti, naša je ekipa došla do druge pobjede i na lijep način se oprostila od turnira. Sesvete su igrale bez svoje prve violine, Daria Papka. Izjednačeno prvo poluvrijeme donijelo je minimalnu prednost Sesvetama, da bi ključnu prednost Belišće napravilo u trećoj četvrtini. Pokušali su igrači Sesveta u zadnjoj četvrtini okrenuti utakmicu, no crveni iz grada papira mirno su kontrolirali utakmicu i priveli ju kraju na najbolji način. Zvonimir Blažević s 22 poena bio je najbolji kod Belišća, Luka Šarić i Marko Mikulić dodali su po 17 poena. Kod Sesveta najbolji Findri s 12 poena.

BELIŠĆE: Cerjak 13, N.Maravić, M.Soldo, Branković 6, A.Soldo 2, Blažević 22, Preglej, Šarić 17, Inić 3, Mikulić 17.

KONAČNI POREDAK:
1.Sesvete 3/1
2.Omiš-Čagalj Tours 3/1
3.Podravac 2/2
4.Belišće 2/2
5.Kastav 0/4

Nakon što se spustila zavjesa na kvalifikacijski turnir, iz naših redova sije zadovoljstvo. S obzirom da je ekipa na turnir otputovala u krnjem sastavu, sa praktički samo pet seniora, tri juniora i dvojicom ozlijeđenih igrača (Preglej, M.Soldo) rezultat koji je napravljen sigurno može zadovoljiti sve u klubu. David Đolić, Andrija Premec, Mislav Nađ i Jurica Kaptalan nisu mogli prisustvovati turniru, a uvjereni smo da je ekipa bila kompletna da bi rezultat bio bolji i da bi se naša momčad borila za prva dva mjesta.

Tekst: Goran Vidaković, KK Belišće 

Izvor: KK Belišće: Kvalifikacije za Prvu ligu zaključili pobjedom | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>