Side Navigation

X

Izvedena premijera predstave “Kal slavonski”

 

 NOVOSTI| 

U četvrtak, 23. rujna 2021., u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće, izvedena je premijera drame “Kal slavonski” u izvedbi legende belišćanskog kazališta Ivice Koprivnjaka i talentirane mlade nade Fabijana Štefića. Unatoč brojnim poteškoćama postavljenim pred kulturno-amatersko stvaralaštvo uzrokovanim pandemijom, Amatersko kazalište, uz podršku Centra za kulturu, ipak je novu kulturnu sezonu otvorilo novom predstavom. Režiju i dramatizaciju proze Ivana Kozarca potpisuje profesorica Ljiljana Silađi. Predstava je dodatno obogaćena plesnim nastupom dojmljivih Josipa Štefića i Ivane Pavoković, a sudjelovala je i šaptačica Ada Komaromi.

U dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg, publika je uživala u izvedbi nove predstave i nije skrivala svoje oduševljenje. Sudbina ambicioznog i pohleponog čovjeka prikazana je kroz kontrast mladost i starosti, a sve je isprepleteno ljubavnom dramom i obratima u životu muža i žene. Predstavu je pažljivo pratio i službeni selektor za 61. Festival hrvatskih kazališnih amatera, doc. dr. sc. teatrologije i kazališni kritičar,  Alen Biskupović, koji će naknadno donijeti i svoj sud o tome hoće li belišćanski glumci zaigrati na navedenom državnom festivalu u studenom ove godine u Vodicama.

Izvor: Izvedena premijera predstave “Kal slavonski” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>