Side Navigation

X

Izložba belišćanskih umjetnika u valpovačkoj knjižnici

 

 NOVOSTI|

Izložbom slika belišćanskih umjetnika, u ponedjeljak, 17. listopada, započelo je obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo.

Ljubiteljima likovne umjetnosti predstavilo se 19 autora, članova Bel-arta s isto toliko slika. Ovoga puta izložba nije bila tematski određena pa se svaki od autora predstavio u svom, prepoznatljivom stilu i tehnici. Posjetitelji izložbe mogli su uživati u pejzažima, motivima mrtve prirode, ali i nešto modernijim, koloritnijim slikarskim izražavanjima mlađih autora.
Uvodnu riječ o samom Mjesecu hrvatske knjige dala je knjižničarka Sandra Miljački Andrić, a o slikama i autorima, kao i samoj Likovnoj udruzi govorio je predsjednik Ivan Vajda. Također je naglasio kako se već niz godina provode edukaciju i radionice namijenjene osnovnoškolcima te se na taj način pokušava zainteresirati mlade na bavljenje likovnom umjetnosti.

Za glazbeni dio programa bila je zadužena Lucija Stanić koja je odsvirala i otpjevala dvije prigodne pjesma.

Tekst: Tin Lacković
Foto: Tin Lacković, Vladimir Vazdar

Izvor: Izložba belišćanskih umjetnika u valpovačkoj knjižnici | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>