Side Navigation

X

Izborna skupština Vatrogasne zajednice grada Belišća

 

 NOVOSTI| 

Prije nekoliko dana održana je redovna izborno-izvještajna godišnja skupština Vatrogasne zajednice grada Belišće uz nazočnost predstavnika lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava te uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zaštiti od COVIDA-19. Skupštini VZG-a Belišće nazočila je zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković i zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zdravko Cvenić.

Usvojena su izvješća o radu i financijama VZG Belišća u protekloj godini te planovi rada i financija za 2022. godinu. Na prijedlog Komisije za organizacijska i financijska pitanja, jednoglasno su izabrani kandidati za dužnosnike u tijelima belišćanske vatrogasne zajednice, a vrijedi spomenuti kako je za predsjednika ponovno izabran Nikica Mužević, Dubravko Čovčić će i dalje biti zapovjednik, a Ivan Vincetić zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice grada Belišća.

Tom je prilikom objavljena kandidatura Nikice Muževića za predsjednika Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije i Dubravka Čovčića za zamjenika člana VZ OBŽ u Skupštini Hrvatsko vatrogasne zajednice.

Predstavnicima belišćanskih dobrovoljnih vatrogasnih društava potom se obratila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, čestitajući im na ostvarenim rezultatima i zahvalivši na svemu što čine za boljitak vatrogastva i zaštitu od požara na području Grada Belišća. Ujedno je istakla brigu o vatrogastvu na području Belišća i prigradskih naselja, spomenuvši kako se u skladu s financijskim mogućnostima ulaže i u vatrogasne domove. Županijski zapovjednik Zdravko Cvenić naglasio je kako će belišćanska Vatrogasna zajednica sredinom godine dobiti kombi vozilo, koje je financirano sredstvima Hrvatske vatrogasne zajednice, a izvijestio je okupljene i o otvaranju vatrogasne škole na području Osječko-baranjske županije, čime će se olakšati mogućnost prekvalifikacije za profesionalnog vatrogasca.

Monika Đogaš, Gradski radio Belišće

Izvor: Izborna skupština Vatrogasne zajednice grada Belišća | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>