Side Navigation

X

Internet stranica Muzeja “Belišće”

INTERNET STRANICA MUZEJA ”BELIŠĆE”

Objavljeno: 31. 12. 2018.

Za kraj 2018. godine, koja je u mnogo čemu bila vrlo značajna i uspješna godina za Muzej u gradu Belišću, predstavljena je i nova, službena internet stranica,  koja će zasigurno vremenom postati bogati izvor informacija i zanimljivosti za sve ljubitelje povijesti. Poveznica na stranicu Muzeja ”Belišće” nalazi se i na službenoj stranici Grada Belišća.

Muzej Belišće osnovan je 1975. godine, a unazad nekoliko godina za rad muzeja brinuo je Upravni odjel za društvene djelatnosti grada Belišća. Na osnivanje Muzeja kao javne ustanove i odvajanje od Grada odlučilo se ponajviše zbog projekata na koje će se Muzej sada, kao ustanova, moći samostalno javljati, kako bi iskoristio sredstva iz drugih izvora financiranja, a koja mu stoje na raspolaganju za muzejsku djelatnost.

Dužnost ravnatelja Muzeja ”Belišće” obnaša Tomislav Kuna, diplomirani arheolog.

Posebnost belišćanskog muzeja ogleda se u njegovom industrijskom karakteru i izdvaja ga iz mreže muzeja u regiji. U stalnom postavu se prikazuje razvoj industrije po pojedinim granama djelatnosti, razvoj naselja, društveni život grada Belišća te izdvojena zbirka na vanjskom prostoru – kompozicija Spomen vlaka nekadašnje uskotračne željeznice. Zbirka Muzeja je smještena u jednoj od najstarijih zgrada Belišća (iz 1884./5.) i nalazi se u kompleksu radničkih kuća na Vijencu Salamona Heinricha Gutmanna.

Izvor: Internet stranica Muzeja “Belišće” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>