Side Navigation

X

In memoriam: Vera Iveković (1936. – 2021.)

 NOVOSTI| 

U nedjelju, 14. veljače 2021. godine zauvijek nas je napustila velika humanitarka i dobri duh Belišća, gospođa Vera Iveković. U današnje vrijeme rijetki su oni koji iz čiste ljubavi prema bližnjem čine nešto za druge, a jedna od takvih osoba bila je Vera Iveković.

Vera Iveković rođena je 1936. godine u Tuhlju, a od samog svog dolaska u Belišće, kao negdašnji pratilac i pomagač muža liječnika te spoznajući potrebu običnog čovjeka, osobito onog prikraćenog starošću i bolešću, za ljudskom toplinom služila je onima kojima je to potrebno. Više od 50 godina  bavila se humanitarnom radom te je na području Belišća i Valpova redovito obilazila stare i bolesne sugrađane nudeći im toplu riječ, ljudsko razumijevanje, trenutke razonode i pomoć.

Velik i nezamjenljiv trag ostavila je na području humanitarnog i karitativnog djelovanja u gradu Belišću predsjedavajući Društvom „Naša djeca“ u Belišću i karitativnoj Udruzi sv. Vinka Paulskog, konferencije Belišće, suosnivanjem belišćanske zajednice „Vjera i svjetlo“ koja se brine za mentalno hendikepirane osobe te djelujući u Caritasu belišćanske župe.

Za svoj rad, izuzetna ostvarenja i doprinos u humanitarnom djelovanju nagrađena je raznim priznanjima, a značajnija su „Povelja humanosti“ Osječko-baranjske županije 2003. i plaketa „Grb grada Belišća“ 2004. godine.

Skromna i samozatajna, poznata svojim brojnim prijateljima koje je obilazila, bila je pravi primjer ljudske ustrajnosti, skromnosti, požrtvovnosti i istinskog življenja kršćanskih vrijednosti.

Pamtit ćemo ju kao blagu, nasmijanu i uvijek raspoloženu osoba spremnu u svakom trenutku pružiti pomoć ne praveći razliku između zdravih i bolesnih, starih i mladih.

Gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić sa svojim zamjenicima Ljerkom Vučković i Domagojem Varžićem te djelatnicima Gradske uprave grada Belišća njezinim najbližima izražava iskrenu sućut.

Izvor: In memoriam: Vera Iveković (1936. – 2021.) | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>