Side Navigation

X

I Belišće u akciji “Sat za planet Zemlju”

 

 NOVOSTI| 

Svjetska organizacija za zaštitu prirode (WWF) i ove godine organizira akciju “Sat za planet Zemlju”, u sklopu koje se diljem svijeta gase svjetla na poznatim građevinama i u milijunima domova kako bi se pojačala svijest o klimatskim promjenama.

Grad Belišće tradicionalno će se uključiti u ovu akciju gašenjem javne rasvjete u središtu grada u subotu, 27. ožujka 2021. od 20:30 do 21:30 sati.

Ovogodišnji “Sat za planet Zemlju” usmjeren na govor o klimatskim promjenama, čijih smo posljedica sada svjesniji nego ikada prije. Prethodnu godinu obilježili su brojni ekstremni vremenski događaji, poput  porasta temperatura, zagađenosti rijeka, češćih šumskih požara, pojave novih zaraznih bolesti – svi su oni povezani s klimom i imaju izravan utjecaj na čovječanstvo. Gašenjem svjetala simbolično ukazujemo na klimatske probleme koji postoje, a u čijem suzbijanju svatko od nas ima važnu ulogu.

Ovim putem pozivamo sugrađane sugrađane da se virtualno pridruže Zoom događaju čiji je moto “Pokreni se za planet”, a koji će se održati u vrijeme “Sata za planet Zemlju”, 27. ožujka od 20:30 sati.

Izvor: I Belišće u akciji “Sat za planet Zemlju” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>