Side Navigation

X

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće: Otvorena izložba slika “Boje zime”

GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA BELIŠĆE: OTVORENA IZLOŽBA SLIKA „BOJE ZIME“

Objavljeno: 07. 12. 2018.

Članovi Likovne udruge „Bel-Art“ Belišće već dugi niz godina izlažu slikarske radove različite tematike u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće.

Od brojnih održanih izložbi najpoznatija je njihova izložba „Boje zime“ na kojoj predstavljaju slike s motivima zime naslikane u različitim likovnim tehnikama. I ove je godine u četvrtak, 6. prosinca, u predvorju knjižnice svečano otvorena još jedna zimska izložba „Bel-Art“ slikara. Svečanosti otvorenja doprinijeli su knjižničarka Jasna Andrišić koja je pozdravila sve prisutne i pozvala predsjednika „Bel-Art“ udruge Ivana Vajdu da kaže ponešto o izložbi. On se prvo zahvalio knjižnici što organizacijom ove izložbe prepoznaje rad udruge koja već 22 godine aktivno i uspješno sudjeluje u kulturnom životu grada Belišća, ali i šire. Zatim je istaknuo najvažnije značajke ovogodišnje izložbe „Boje zime“ na kojoj je svoje radove izložilo 20 članova udruge. Svima se prigodnim riječima obratila i zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković koja je proglasila izložbu otvorenom. Za glazbenu podlogu otvorenja pobrinuo se Marko Glavica, mladi i talentirani glazbenik iz Ladimirevaca, koji je otpjevao i odsvirao tri pjesme. Na kraju ovog službenog dijela događanja Ivan Vajda podijelio je u ime udruge poklone zahvale zamjenici gradonačelnika, Marku Glavici i knjižničarkama.

Svi zainteresirani moći će pogledati izložbu sve do 19. prosinca 2018. godine.

Tekst: Dijana Milišić-Zečević

Fotografije: Tin Lacković

 

Izvor: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće: Otvorena izložba slika “Boje zime” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>