Side Navigation

X

GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA BELIŠĆE: NAJAVA OBILJEŽAVANJA DANA HRVATSKIH KNJIŽNICA

 

 NOVOSTI| 

 

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se svake godine 11. studenoga diljem Hrvatske. Cilj obilježavanja toga dana je bolja vidljivost i prepoznatljivost knjižnica i knjižničnih aktivnosti u javnosti, upoznavanje s mnogostrukim i važnim poslanjem i ulogom knjižnica u informiranju, obrazovanju i kulturi pojedinaca i zajednice u cjelini te razgradnja stereotipnih predodžbi o knjižnicama i knjižničarima. Ukratko, obilježavanjem toga dana želi se istaknuti važnost svih vrsta knjižnica u Hrvatskoj.

Upravo zbog svega navedenog Gradska knjižnica i čitaonica Belišće već godinama na taj dan provodi akciju poklanjanja knjiga svima koji se po prvi put učlanjuju u Knjižnicu i onima koji dođu obnoviti svoje članstvo. Tako će učiniti i ove godine u srijedu, 11. studenog 2020. godine, u vremenu od 8 do 15 sati. Pozivaju se građani Belišća i okolnih mjesta da taj dan dođu u Knjižnicu i iskoriste ovu zanimljivu akciju.

To će ujedno biti i posljednja aktivnost u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige 2020. koji se odvijao posljednjih mjesec dana u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće.

Tekst i fotografija: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Izvor: GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA BELIŠĆE: NAJAVA OBILJEŽAVANJA DANA HRVATSKIH KNJIŽNICA | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>