Side Navigation

X

Gradonačelnik Belišća ugostio Matu Jerkića, dobitnika nagrade za životno djelo “Otokar Keršovani”

 

 NOVOSTI| 

Nakon što je 3. svibnja, na Svjetski dan medija, Mati Jerkiću u Novinarskom domu u Zagrebu uručena nagrada za životno djelo „Otokar Keršovani“, za dobitnika ove najviše strukovne nagrade Hrvatskog novinarskog društva je u srijedu, 2. lipnja, gradonačelnik Belišća Dinko Burić organizirao prijam na kojem ga je dočekao sa suradnicima – zamjenicom Ljerkom Vučković, predsjednikom Gradskog vijeća Domagojem Varžićem i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Antonijom Andrašek Barić.

Ponosno noseći sa sobom „Keršovanijevu“ plaketu, Mato Jerkić u Malu vijećnicu stigao je u pratnji kolege novinara Drage Hedla i belišćanskog kroničara Dragana Mileca. Podsjetivši na svoju dugogodišnju karijeru koja je prije 46 godina započela u Belišću u tvorničkom listu, a obzirom da mu oštrica olovke ili bolje rečeno tipkovnica još nije otupjela, prema svemu sudeći umirovljeničke dane dočekat će kao direktor tvrtke Belpress te kao glavni urednik Belišćanskog lista, Jerkić je rekao kako je izuzetno počašćen ovim velikim priznanjem koje je samo još jedna potvrda da nije pogriješio u izboru ovog plemenitog, lijepog, zanimljivog, sadržajnog, ali i opasnog zanimanja. No, posebno je naglasio kako to nije nagrada samo njemu, već i Belišću, u kojem je tradicija novinarstva duga gotovo sedam desetljeća.

Čestitajući mu na priznanju, gradonačelnik Burić osvrnuo se na doprinos koji je kroz godine Jerkić ostavio bilježeći vrijedne događaje našeg područja, te ga zamolio da svoje bogato znanje i iskustvo nesebično prenosi dalje, odgajajući i obrazujući nove generacije koje će nasljedovati sva pravila struke i biti dostojni zvanja novinara. Jedan od najuglednijih hrvatskih novinara Drago Hedl, koji je i zaslužan za Jerkićevu kandidaturu za nagradu za životno djelo, rekao je kako će Mato uz sav rad i trud, uz sve vrijedne teme koje je zabilježio, ostati upamćen i kao osnivač Ogranka Hrvatskog novinarskog društva u Belišću, što je još jedan od dokaza da i u malim sredinama mogu stasati i razvijati se novinari koji će kroz svoj poziv ostaviti traga daleko šire od mjesta iz kojeg su potekli, a to je potvrdio i Dragan Milec, koji je Matu Jerkića nazvao „velikim perom male sredine“.

Izvor: Gradonačelnik Belišća ugostio Matu Jerkića, dobitnika nagrade za životno djelo “Otokar Keršovani” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

VLADO STAKIC

Korektnosti radi Jerkic je vec bio kandidiran za tu prestiznu nagradu ali tada HEDL njije mogao svojim lazima ,i nicim utemeljenim konstrukcijama obmanutui HND.
Tada je tu nagradu dobila Sanja Modric.
Dakle JERKIC je iz drugog pokusaja na temelju Hedlovih lazi ,obmana i nicim utemeljenim konstrukcijama uspio izlobirati da Jerkic ipak dobije jedno od najprestiznijih priznanja HND-a.
Kolokvijalno ova nagrada koju je dobio JERKIC dodijeljena je teskim krsenjem akata HND-a odnosno teskim krsenjem Kodeksa casti i Pravilnika o dodijeljivanju nagrade Za zivotno djelo Otokar Kersovani a koju je za 2020 godinu dodijelio HND-a.
Dodijeljivanjem te nagrade Jerkicu Hnd-e je pokazo da je to jedna neozbiljna udruga .

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>