Side Navigation

X

Grad Belišće sudjeluje u projektu Europe Goes Local

 

 NOVOSTI| 

 

Od 18. do 21. siječnja 2022. godine u Slunju je održano četverodnevno osposobljavanje pod nazivom „Rad s mladima na lokalnoj razini“.

Na navedenom osposobljavanju sudjelovalo je šesnaest gradova iz cijele Hrvatske, a kao predstavnik Grada Belišća sudjelovao je voditelj Odsjeka za sport, tjelesnu kulturu, turizam, zdravstvo i socijalnu skrb Branimir Kolarić.

Spomenuto događanje označilo je početak trećeg izdanja nacionalnih aktivnosti u okviru projekta Europe Goes Local u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Projekt Europe Goes Local provodi se od 2016. godine, a s početkom novog programskog razdoblja (2021.—2027.) otvoreno je novo poglavlje projekta u okviru kojega će se kroz različite aktivnosti svim dionicima rada s mladima na lokalnoj razini omogućiti osnaživanje i umrežavanje kako na europskoj tako i na nacionalnim razinama zemalja partnera na projektu.

Tijekom četiri dana osposobljavanja predstavnici gradova imali su priliku usvojiti temeljne pojmove o radu s mladima, saznati više o sudjelovanju mladih u životu lokalne zajednice i nadahnuti se uspješnim primjerima. Kao temelj za daljnji rad u projektnim aktivnostima, gradovi su izradili individualne planove za stvaranje poticajnog okružja za rad s mladima u vlastitim zajednicama unutar kojih su osmislili nekoliko važnih strateških aktivnosti.

Gradovi koji sudjeluju u trećem izdanju nacionalnih aktivnosti prethodno su odabrani na otvorenom pozivu za sudjelovanje EGL projektu: Belišće, Čakovec, Crikvenica, Donja Stubica, Gospić, Koprivnica, Križevci, Opatija, Ploče, Pula-Pola, Šibenik, Slatina, Umag – Umago, Vinkovci, Vrgorac i Zagreb.

 

Izvor: Grad Belišće sudjeluje u projektu Europe Goes Local | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>