Side Navigation

X

GRAD BELIŠĆE-JEDINI HRVATSKI GRAD FINALIST ZA NAGRADU REGIOSTARS 2019. U BRUXELLESU

GRAD BELIŠĆE-JEDINI HRVATSKI GRAD FINALIST ZA NAGRADU REGIOSTARS 2019. U BRUXELLESU

Objavljeno: 18. 10. 2019.

Prošlog je tjedna u Bruxellesu održana dodjela Regiostars nagrada u organizaciji Europske komisije.

Na natječaj je prijavljeno ukupno 199 projekata od kojih su 24 bila u finalu, a projekt R-SOL-E bio je jedini projekt finalist kojem je nositelj, Grad Belišće, bio iz Republike Hrvatske.

Kroz natječaj Regiostars svake se godine biraju najbolji europski projekti koji doprinose koheziji i regionalnom razvoju. Na svečanoj dodjeli nagrada sudjelovala je i  delegacija Grada Belišća, zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, direktor Lokalne razvojne agencije grada Belišća Mario Marolin i  projekt manager Vedrana Kopić, koji su zajedno s predstavnicima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije predstavljali projekt R-SOL-E koji je nominiran kao finalist u kategoriji  “Izgradnja gradova otpornih na klimatske promjene” (“Building climate-resilient cities”).  R-SOL-E je projekt koji je proveden u sklopu programa Interreg IPA  prekogranična suradnja Hrvatska – Srbija. Nositelj projekta je Grad Belišće, a partneri u projektu su bili grad Novi Sad i općina Gorjani.

Ulaskom projekta R-SOL-E među finaliste REGIOSTARS natjecanja još je jedan pokazatelj velikog uspjeha koje je Grad Belišće postigao zajedno sa svojim partnerima u apliciranju, provedbi i realizaciji kvalitetnih projekata kao što je to bila i priča oko projekta R-SOL-E. Iako isti nije proglašen najboljim u svojoj kategoriji, i sama nominacija među finaliste među najboljim EU projektima svima nam daje veliki motiv da i dalje nastavimo s radom na realizaciji već započetih, ali i novih projekata koji će generirati rast i razvoj, ne samo našeg grada, već i naših partnera s ciljem osiguranja bolje kvalitete života i budućnosti u našim lokalnim zajednicama i šire.

Izvor: GRAD BELIŠĆE-JEDINI HRVATSKI GRAD FINALIST ZA NAGRADU REGIOSTARS 2019. U BRUXELLESU | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>