Side Navigation

X

GODIŠNJA KONFERENCIJA SAVJETA MLADIH REPUBLIKE HRVATSKE

GODIŠNJA KONFERENCIJA SAVJETA MLADIH REPUBLIKE HRVATSKE

Objavljeno: 21. 3. 2019.

U Hrvatskom saboru u utorak, 19. ožujka, održana je Godišnja konferencija savjeta mladih Republike Hrvatske na kojoj je sudjelovao i Jurica Cvenić, član Savjeta mladih grada Belišća.

Organizator konferencije bio je Savjet mladih Vlade Republike Hrvatske, a konferencija je organizirana povodom obljetnice donošenja Zakona o savjetima mladih od 2014. godine. Konferencija je okupila predstavnike savjeta mladih iz cijele Hrvatske s ciljem da se potakne međusobno povezivanje i suradničko djelovanje te razvije svijest o važnosti aktivnog sudjelovanja mladih u društvu kroz njihovo uključivanje u procese donošenja odluka na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Na ovaj se način želi istaknuti i značaj djelovanja savjeta mladih kao savjetodavnih tijela jedinica lokalne i regionalne samouprave. Skup su svojim sudjelovanjem pozdravili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar uprave Lovro Kušćević, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić kao i potpredsjednik Hrvatskog sabora dr. Željko Reiner.

Tekst i fotografija: Jurica Cvenić, 

Izvor: GODIŠNJA KONFERENCIJA SAVJETA MLADIH REPUBLIKE HRVATSKE | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>