Side Navigation

X

GO UHDDR Belišće iznosi lažne podatke i grubo krši Zakone RH

GO UHDDR Belišće iznosi lažne podatke i grubo krši Zakone RH 28.05.2019

Kako medije ne zanima istina, već objavljuju što je podobno i smiju, prisiljen sam koristit se dostupnim metodama. Javljao sam već o kršenju Statuta i Zakona u GO UHDDR Belišća i nigdje nije objavljeno niti provjereno.  I dalje sam službeno kontakt osoba GO UHDDR Belišća, stoga sam ovlašten iznositi činjenične podatke. Vjerujem u nadležna tijela i institucije, ali sam i uvjerenja kako su spori, ali i pravedni pa kako bih informirao članove i javnost obraćam se ovim putem.

GO UHDDR Belišće iznosi lažne podatke i grubo krši Zakone RH

Osim što u GO UHDDR Belišće krše Statut i Zakone, još i lažno informiraju javnost, a i državne institucije.

Na novoj web stranici (o kojoj nadležno tijelo nije raspravljalo, niti donijelo odluku) GO UHDDR Belišća https://uhddr-belisce.com nalazi se podatak o nekim članovima Gradskog odbora. Zanimljivo je kako je za tajnika naveden Josip Vučetić, a on tu funkciju ne obnaša od 8. 4. 2018. godine, kada je izabran za predsjednika Nadzornog odbora. Da je podatak na stranici star i zaboravljeno osvježiti još bi bilo prihvatljivo. No, nikako nije staro jer je stranica kreirana u travnju ili svibnju 2019. godine.

Drugi neistinit podatak je o Sekciji slijednika. Sekcija od svog osnutka prije 9 godina nije održala niti jednu jedinu Skupštinu. Već su dvije Izborne trebale biti održane. Što o tome kaže Zakon????

                Oboje vidljivo iz Priloga 1.

Drugi, još i važniji lažni podatak je u Registru neprofitnih organizacija pri Ministarstvu financija RH. Tamo se nalazi podatak o osobi za kontakt, što je vidljivo u Prilogu 2.

Zanimljivo je kako je Jasenka Karduma prutustatutarno i protuzakonito izbačen iz Gradskog Odbora, a i dalje ga žele za Kontakt osobu ili ovime pokazuju nesposobnost i ili kršenje Zakona.

CITAT sa Središnjeg državnog portala:

Prijava promjena u Registru neprofitnih organizacija

Osoba ovlaštena za zastupanje udruge dužna je, nakon dobivenog rješenja o upisu promjena u Registru udruga, u roku od sedam radnih dana o promjenama obavijestiti Ministarstvo financija putem obrasca Promjene u Registru neprofitnih organizacija kako bi se promjena podataka provela i u Registru neprofitnih organizacija.

Sad bi možda pojedini pravni stručnjaci rekli kako se neradi o promjeni osobe za zastupanje, ali iz Ministarstva će prvo nazvati Kontakt osobu.

Možda baš i nije kršenje zakona, ali svakako je krivo informiranje i dokaz nesposobnosti.

Kako nebi, kao kod prijave kršenja autorskih prava uklonili dokaze, Prilozi su napravljeni 28. 5. 2019.

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>