Side Navigation

X

FOTOGRAFI ZAVRŠILI LJETO U TEHNICI

FOTOGRAFI ZAVRŠILI LJETO U TEHNICI

Objavljeno: 03. 7. 2020.

Od 1. do 3. srpnja 2020. godine trajala je FOTORADIONICA u sklopu Ljeta u tehnici u ukupnom trajanju od 15 školskih sati. Svaki je dan u radionici sudjelovalo trinaestero djece iz Valpova, Belišća, Osijeka i Marijančaca. Uvodno predavanje o fotoaparatima i fotografiji imao je Dragan Francuz, a voditelj cijelog programa bio je nastavnik Goran Kupčerić uz pomoć dopredsjednika Fotokluba Valpovo Gorana Dojkića.

Mlade fotografe posjetio je predsjednik ZTK-a Valpovo-Belišće Zvonko Borić i predsjednik Fotokluba Valpovo Veljko Čvagić.

Voditelj radionice uputio je djecu prvi dan u temu njihova fotografiranja FOTOGRAFSKA RAZGLEDNICA MJESTA. Nakon snimanja na terenu djeca su analizirala svoje radove, te nakon evaluacije prvog dana dobila zadatak nadopuniti svoje radove novim ili ponovljenim motivima. Drugog su dana dijeljeni u tri grupe i otišli na različite lokacije fotografirati izabrane motive. Nakon analize fotografija djeca su dobila domaći zadatak samostalno napraviti određeni broj fotografija i izabrati pet komada.

Treći dan ih je Goran Kupčerić uputio u programčić za obradu fotografije PhotoScape (koji je free i jednostavan za korištenje) u kome su djeca obrađivali pet izabranih fotografija, te izradili razglednice koje možete vidjeti na linku: https://www.facebook.com/CTKVB/?fref=ts

Izdvojeni su najbolji radovi na radionici, a nagrađeni su dobili prigodne poklone, a svi polaznici ponijeli su isprintane fotografije kući.

1. mjesto TIA BIROVLJEVIĆ (Bistrinci)

2. mjesto SARA AĐIĆ (Valpovo)

3. mjesto KARLA CVETKOVIĆ (Valpovo)

Dragan Francuz, tajnik

Izvor: FOTOGRAFI ZAVRŠILI LJETO U TEHNICI | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>