Side Navigation

X

Elvis Stanić Group održao vrhunski jazz koncert

ELVIS STANIĆ GROUP ODRŽAO VRHUNSKI JAZZ KONCERT

Objavljeno: 13. 5. 2019.

U petak, 10. svibnja 2019. godine, Centar za kulturu Sigmund Romberg organizirao je još jedan program u povodu obilježavanja Dana grada Belišća. Mnogi ljubitelji vrhunske jazz glazbe s našeg bližeg, ali i daljeg područja, došli su na svoje. Naime, u organizaciji Centra za kulturu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, u Belišću je koncert održao Elvis Stanić Group.

Mnogi u publici i sami izvrsni glazbenici, ali i drugi zaljubljenici u kvalitetnu glazbu, nisu ostali ravnodušni nakon devedeset minuta programa, kojim su gosti pobrali same ovacije. Nakon koncerta za pamćenje, Elvis Stanić bio je iznimno pristupačan za razgovor, fotografiranje i potpisivanje CD-ova. Ovim koncertom još je jednom potvrđeno kako male sredine ne trebaju ostati zakinute za iznimno dobre i kvalitetne glazbene doživljaje, a potvrđena je i činjenica kako izvođači uživaju doći u mjesta koja prepoznaju i cijene njihov rad.

Elvis Stanić jedan je od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije. Osvojio je mnogobrojne nacionalne i međunarodne nagrade za glazbenu umjetnost i kulturu (28 diskografskih nagrada Porin za jazz, pop instrumentalnu i zabavnu glazbu, 9 nagrada Status HGU,…), a 2008. odlikovan je i Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.  Elvis Stanić Group, jazz fusion skupina, u svojim izvedbama spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama. Članovi sastava, uz Elvisa Stanića, sve su redom vrhunski glazbenici: Alba Nacinovich (vokal), Goran Rukavina (bas), Maasej Kovačević (klavijature) i Tonči Grabušić (bubnjevi). Koncert je svojim dolaskom podržala zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković.

Tekst: Tea Kozina, ravnateljica CK Sigmund Romberg

Izvor: Elvis Stanić Group održao vrhunski jazz koncert | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>