Side Navigation

X

Dvije nove slike krasit će obnovljene okvire

 

 NOVOSTI| 

Članovi Likovne udruge Bel-Art Belišće i u ovim pomalo čudnim vremenima nastoje održavati svoje kreativno izražavanje, odgovorno, predano i radom kod kuće, a kako je privilegija svih likovnjaka i kreativaca da i u ovakvim vremenima mogu stvarati neovisno o mjestu, pa čak i o okruženju u kojem se radi, tu činjenicu ovih su nam dana na najljepši mogući način potvrdili dvoje članova Bel-Arta Belišće: Jadranka Berak i Ivan Vajda.

Naime, ovaj poznati dvojac svoja je dva najnovija uratka u povodu Noći Muzeja poklonio Gradskom Muzeju Belišće u znak potvrde i nastavka dugogodišnje suradnje Likovne udruge i Gradskog muzeja Belišće. Riječ je o slikama rađenim u tehnici ulja na platnu, a motivi su „čisto“ belišćanski: jedna od zgrada Gradskog muzeja Belišća zimi i Palača Gutmann prema vlastitom doživljaju autora. Cijela priča dobila je pomalo neobičnu i sentimentalnu notu zbog činjenice što su iste slike rađene po narudžbi i dimenzijama 100×75 centimetara kako bi stale u posebne okvire koji su tijekom restauracije sasvim slučajno pronađeni u Palači Gutmann odakle potječu. Isti okviri koji su čudom preživjeli rat, požar i druge nedaće, nakon pronalaska dani su na restauraciju, a poslije toga članovi Bel-Arta zamoljeni da naprave 2 slike s motivima Belišća koje će biti smješteni u obnovljene okvire. Nova umjetnička djela belišćanskih slikara bit će dio stalnog postava Gradskog Muzeja Belišće.

Tin Lacković

Izvor: Dvije nove slike krasit će obnovljene okvire | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>