Side Navigation

X

DVD Belišće: Redovne vježbe operativnih članova

DVD BELIŠĆE: REDOVNE VJEŽBE OPERATIVNIH ČLANOVA

Objavljeno: 23. 11. 2018.

Prve nedjelje u mjesecu redovna je vježba operativnih članova središnje vatrogasne postrojbe DVD-a Belišće.

4. studenoga 2018. godine održana je vježba na kojoj je obavljena prezentacija uređaja za rad na tehničkim intervencijama (Hidraulična EDRAULIC kombinirana sprava ŠKARE-RAZUPORA, cilindar EDRAULIC, lanci i ostalo) i teoretski prenešena iskustva s radionice “Spašavanje u prometu 2018” koja je održana u Karlovcu.

Pod rukovodstvom zapovjednika Dubravka Čovčića, iskustva s radionice su iznosili sudionici iste, operativni članovi Ivan Vincetić i Željko Čakalić. Ostali operativni članovi vatrogasne postrojbe sa zanimanjem su pratili izlaganje, s obzirom da postoje novi načini pristupa pojedinim situacijama u odnosu na iste koje se trenutno primjenjuju. Novi način prisutpa je proistekao kroz stjecanje iskustva na intervencijama i potrebe novim pristupom prema predmetima s obzirom na razvoj tehnologije i materijala od kojih se proizvode (automobili, kamioni i sl.). Daljnja usavršavanja i nova znanja su nužna za pravovaljanu i sigurno obavljenu intervenciju.

Tekst: Dubravko Čovčić, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća

 

 

Izvor: DVD Belišće: Redovne vježbe operativnih članova | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>