Side Navigation

X

Drugi twinning event na projektu „EQUAL – Our living library for solidarity & equality“

 

 NOVOSTI|

Grad Belišće je u sklopu europskog projekta „EQUAL – Our living library for solidarity & equality“ od 10.11. do 13.11. sudjelovao na drugom twinning eventu u općinama Borriana i Sandigliano.

„EQUAL – Our living library for solidarity & equality“ europski je projekt, nastao s ciljem promicanja volontiranja, društvenog angažmana, solidarnosti, ravnopravnosti, podrške ženama te razmjene volonterskih praksi. Nositelj projekta je općina Borriana iz Italije, a osim grada Belišća kao jedinog hrvatskog predstavnika, partneri u projektu su i općina Sandigliano iz Italije, općina Tahanovce iz Slovačke i grad Cesis iz Latvije. Ovoga puta riječ je o europskom projektu sufinanciranom iz Programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti CERV-a (CERV-2021-CITIZENS-TOWN-TT – N. 101053323) koji traje ukupno 10 mjeseci. Provedba projekta započela je 1. veljače, a trajat će do 30. studenoga 2022. godine. U Belišću je krajem lipnja održan prvi trodnevni susret partnera na projektu.

Na drugom susretu u sklopu projekta, Borrianu i Sandigliano iz Belišća su posjetili zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, gradski vijećnik Igor Paloh, djelatnici Gradske uprave Romano Klanjšček, voditelj Odsjeka za komunalno redarstvo i komunalne poslove, i Lea Kozina, viša stručna suradnica za društvene djelatnosti, predsjednica udruge PUKS – Podrška u kriznim situacijama Vanesa Šerić te članica udruge PUKS – Podrška u kriznim situacijama Sunčica Nižetić, Dobrila Peroković i Marijana Brajković iz Matice umirovljenika grada Belišća te Marko Orešković, Jelena Pejić i Ana Munk iz LAG-a Karašica.

U četvrtak, 10. studenoga, program susreta započeo je pozdravnim riječima domaćina te partnera na projektu i predstavljanjem projekta EQUAL. U petak, 11. studenoga, odvila se radionica Living Library „Our living library about equality“ u kojoj su udruge predstavile svoje primjere dobre prakse, a Sunčica Nižetić sudjelovala je kao „živuća knjiga“ u „živoj knjižnici“. Primjeri dobre prakse obuhvaćali su različita područja solidarnosti i ravnopravnosti, kao npr. pomoć raseljenim osobama iz Ukrajine, potpora osobama starije životne dobi, pomoć zlostavljanim ženama, osobama s invaliditetom itd. U poslijepodnevnim satima organiziran je posjet trgovini La Pecora Nera, koja prodaje proizvode s društvene farme na kojoj rade zatvorenici. U subotu, 12. studenoga, potpisana je povelja o prijateljstvu između svih partnera na projektu, na kojem je nazočio i generalni konzul Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici Stjepan Ribić, a kasnije popodne predstavila se udruga koja pomaže imigrantima.

Projekt EQUAL još je jedan u nizu vrijednih europskih projekata u kojem kao partner sudjeluje i Grad Belišće.

Lea Kozina

Izvor: Drugi twinning event na projektu „EQUAL – Our living library for solidarity & equality“ | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>