Side Navigation

X

CROATIAN MAKERS LIGA – KONAČNI REZULTATI

CROATIAN MAKERS LIGA – KONAČNI REZULTATI

Objavljeno: 09. 7. 2020.

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

Cilj lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. Svi sudionici dobili su potrebne robote na posudbu, odnosno u trajno vlasništvo nakon godine dana sudjelovanja.

Platforma na kojoj se odvija liga je edukacijski robot mBot (Bluetooth verzija) koja nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike, ali omogućava i naprednije korištenje.

Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije: 1.-5. i 6.- 8. razred osnovne škole. Natjecanja se odvijalo otprilike jednom mjesečno, a prve discipline bile su praćenje crte, pronalaženje izgubljenog prijatelja i izbjegavanje prepreka.

Početkom svake školske godine otvoren je novi natječaj za uključenje u Croatian Makers ligu.

Trenutno, Croatian Makers liga uključuje više od 550 škola, knjižnica, udruga i drugih edukativnih ustanova u Hrvatskoj te preko 11 000 učenika i učenica.

Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće uključena je u ovaj projekt od početka i preko nje uključen je CTK Valpovo-Belišće, OŠ M.P. Katančića Valpovo, OŠ Ivana Kukuljevića Belišće i IK HAL Valpovo.

U školskoj godini 2019./2020. bili smo teritorijalno raspoređeni u regiju Beli Manastir. Imali smo mlađu i stariju natjecateljsku dobnu skupinu, a obadvije je vodio prof. Marijan Antolović. Rezultati natjecanja (tablice) zajedno sa stavljanjem videomaterijala na mreže, slali su se nakon svakog natjecanja u IRIM.

Mlađa dobna skupina:

1. mjesto OŠ Ivana Kukuljevića Belišće sa 3215 bodova

4. mjesto ZTK Valpovo-Belišće sa 953 boda

Starija dobna skupina:

3. mjesto Udruga INFORMATIČKI KLUB “HAL” VALPOVO sa 2964 boda

6. mjesto ZTK Valpovo-Belišće sa 1074 boda

7. mjesto OŠ Matije Petra Katančića sa 836 bodova

Sljedeće kolo započinje početkom nove školske godine.

Čestitke natjecateljima i mentoru.

Dragan Francuz, tajnik

Izvor: CROATIAN MAKERS LIGA – KONAČNI REZULTATI | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>