Side Navigation

X

Crkveni god 2021.

 

 NOVOSTI| 

Župa sv. Josipa Radnika u Belišću svečano slavi crkveni god nebeskog zaštitnika te obljetnicu posvećenja župne crkve i samostana. Proslavi će prethoditi trodnevnica koja će započeti pokorničkim bogoslužjem u srijedu, 28. travnja s početkom u 18 sati. Misna slavlja u dane trodnevnice su u 19 sati, a mogućnost za ispovijed je prije početka misnih slavlja.

Misno slavlje prvoga dana predvodi vlč. Vjeko Lulić, župnik u Veliškovcima. Drugog dana trodnevnice misno slavlje predvodi fra Mirko Mišković, župni vikar u Belišću, a propovijeda vlč. Bruno Diklić, đakon u Valpovu. Nakon misnog slavlja uslijedit će predavanje koje će se održati u dvorani bl. Alojzija Stepinca, a gost predavač je dr. sc. Đurica Pardon, župnik u Punitovcima, znanstveni suradnik i voditelj Hrvatskog katoličkog biblijskog djela. Tema predavanja je „Sveti Josip – brižni čuvar svoga i Božjeg domaćinstva“. Posljednji dan trodnevnice misno slavlje predvodi vlč. Krešimir Šaf, župnik u Soljanima i Strošincima.

Svečano misno slavlje na svetkovinu sv. Josipa Radnika u subotu, 1. svibnja s početkom u 11 sati, predslavit će vlč. dr. sc. Đurica Pardon.

Izvor: Crkveni god 2021. | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>