Side Navigation

X

Članovi ZTK-a Valpovo-Belišće na edukaciji

 NOVOSTI|

Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće u sklopu svog plana edukacije članova Upravnog odbora i voditelja radionica Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće, organizirala je stručni skup na temu robotike. Povod skupa je stručno-edukacijsko informiranje predstavnika udruga u ZTK-u Valpovo-Belišće i pokušaj njihovog uključivanja u INDUSTRY 4.0.

Skup je održan u Stubičkim Toplicama od 18. do 20. studenoga 2022. godine i na njemu je sudjelovalo 17 članova ZTK-a Valpovo-Belišće.

Prvo predavanje „Korištenje robotike u svemirskim istraživanjima“ održao je Antun Radonić, uzorni stručnjak i muzejski djelatnik iz Zagreba, te hrvatski astronom i popularizator astronomije. Gospodin Radonić poznat je široj javnosti po komentarima na televiziji vezanim uz svemir i kao autor tjedne radijske emisije Andromeda.

Drugo predavanje održao je Valpovčanin dr. sc. Ivica Skokić iz Astronomskog društva Anonymus Valpovo. Ivica je, kao doktor astrofizike, danas jedan od najcjenjenijih svjetskih astronoma.  Tema njegovog izlaganja bila je „Trenutni dosezi umjetne inteligencije (Artificial Inteligence).“

Završni dio edukacije održao se u Zagrebu u Klovićevim dvorima na izložbi „World of Robots“. Članovi udruga i mentori mogli su na jednoj od najvećoj izložbi robotike u ovom dijelu Europe vidjeti praktičnu primjenu teorije robotike i umjetne inteligencije s predavanja.

Foto: Goran Dojkić

Izvor: Članovi ZTK-a Valpovo-Belišće na edukaciji | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>